Ipswich City Council – Redbank Plains Recreation Reserve – QLD

Home > Projects > Ipswich City Council – Redbank Plains Recreation Reserve – QLD
Home > News > Ipswich City Council – Redbank Plains Recreation Reserve – QLD

Ipswich City Council wanted to create a district-level inclusive toddler playground for the Redbank Plains Recreation Reserve. The brief called for equipment to support accessible, imaginative and physical play as well as a mix of interactive group and individual play elements. There were to be areas for quiet time and reflection as well as play events that support high-intensity activities such as running, climbing, jumping, spinning, and sliding.

a_space’s skilled project design team created a concept design from our extensive range of inclusive play events. We included a large bank of swinging options, our GPod and Wheelchair Accessible Whirly Go Round spinners, quiet imaginative play cubbies, native animal-themed totem poles, a musical bongo drum area for sensory stimulation, and a variety of ground-level cognitive play panels. These elements all complimented our multi-play unit which features a ramp for wheelchair accessibility, bridges, climbing nets, rock walls, monkey bars, interactive play panels and a ‘curly whirly slide’.

The park at Redbank Plains Recreation Reserve is in constant demand with children in the community as well as people travelling through. It has truly become a community hub where children and parents/carers of all abilities can come to meet up and have fun! The new a_space playground also offers an impressive visual impact and a vibrant colour palette. There are clear lines of sight for parents and carers and multiple play options for all kids to enjoy! It is fantastic for kids of all abilities to have the opportunity to play together!

Play
How can we help you?
Whether you have a project in mind or need some guidance on our products we are here to help you get to where you want to be. Just tell us your requirements and we will get back to you ASAP!

    Our work speaks for itself
    Don't take our word for it, let our clients do the talking...

    We are so thrilled that a_space did our school playground. Blackheath School P&C raised enough money to put in play equipment and a_space were really thoughtful and sensitive to our budget. The design, landscaping, project management and installation team were completely professional and approachable through every stage of the process. The children at Blackheath Public School are absolutely thrilled with their new equipment – the teachers can’t keep them off it.

    Jody Lee

    “This project was excellent, ran smoothly, was well coordinated and completed ahead of schedule. A new rubber surface, some new equipment and shade installation has given this playground a great face lift and an extended life”

    Paul Hofman, Liverpool City Council NSW
    Approved by
    mav procurement local-buy
    NEW Spire Towers! 'Play at every level'
    Fun and innovative play activities from the ground to the top level.

    a_space